Cremsnit cu fructe

de RuxyRux in Prajituri, 31 Aug 2012 | 7502 vizualizari

 

Foietaj, crema de vanilie delicioasa si fructe din belsug...o prajitura irezistibila!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj( eu am luat doua) sau foietaj gata facut pentru cremsnit
  • Fructe: caise, piersici, zmeura, struguri...etc...
  • Crema de vanilie:
  • 8 oua
  • 1 kg si jumatate de lapte
  • 10 linguri de amidon
  • 250 gr zahar brun
  • un praf de sare vanilie extract( sau pudra naturala, sau ce aveti)
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu fructe:

Aluatul de foietaj se introduce in tava la cuptor pentru 20 de minute la 220 de grade.

Crema de vanilie:

Laptele se pune pe foc intr-un vas mare se adauga vanilia...se lasa sa se infierbante.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul, apoi amidonul si o cana de lapte caldut din cantitatea totala. Se toarna totul in fir subtire in oala mare. Mixam cu un tel de mana si lasam pe foc sa se ingroase zece minute amestecand continuu. Se lasa la racit.

Fructele se taie bucati mari, mici cum doriti. Daca le veti taia mari veti taia mai greu cremsnitul insa daca nu va deranjeaza nu e problema.

Foaia de cremsint stiti deja eu o faramitez si o asez asa in tava.

Punem crema( avem din belsug), apoi punem fructele si din nou foaia de foietaj faramitata. 

Pudram cu zahar si dam la rece peste noapte sau cateva ore bune. Prajitura e minunata rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Un altfel de cremsnit